Cover

StudIT 2017

Sesiunea de proiecte și workshop-uri StudIT 2017

În urma cercetărilor asupra gradului de inserție pe piața muncii al absolvenților de învățămân secundar superior și învățământ superior, se urmărește tot mai des aplicabilitatea cunoștințelor teoretice.

Educaţia primită în mediul formal nu este centrată pe dezvoltarea abilităţilor practice necesare studenților de a se integra eficient pe piaţa muncii sau de a-şi dezvolta proiectele individuale.

Astfel, cerințele la care dorim să răspundem sunt următoarele:

  1. Nevoia de motivare personală și profesională;
  2. Nevoia de educație nonformală;
  3. Nevoia de a interacționa cu personalități din domeniul IT;
  4. Nevoia dezvoltării competențelor necesare realizării propriilor proiecte;
  5. Nevoia de a aplica în practică noţiunile teoretice dobândite.

 

Proiectul StudIT urmăreşte crearea unui spaţiu de prezentare a intereselor studenţilor și elevilor pasionați de IT, un spaţiu propice interacţiunii dintre participanţii diferitelor centre universitare din țară, în vederea colaborării ulterioare.

În urma desfăşurării proiectului, studenţii vor benecia de acumularea de informaţii importante şi utile prin participare la proiectele și workshop-urile din cadrul evenimentului. În plus, au oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile practice în domeniile abordate, acumulând o bogată experienţă, utilă în integrarea lor pe piaţa muncii.

Cea mai mare sesiune de worskshop-uri pe teme informatice din România este organizată și în acest an la Timişoara de către Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Exacte din Universitatea Timişoara în perioada 23-25 Noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.